Lyxresidens I Venedig | Lionard 

Lyxresidens i Venedig

26 Foto
Detta är en lyxvilla i Venedig, en exklusiv byggnad som passar perfekt den som vill bo i en elegant och bekväm atmosfär med anor från den tid då den byggdes. Arkitekturen med ekon från bysantinska, gotiska och renässansens tid är direkt bevis för de arkitektoniska influenser från Venedig. Till exempel den speciella dekrationen av marmor vid ingången som skildrar en jägare med sina hundar, jaga kaniner och antiloper. Detta är det äldsta beviset på att byggnaden som historiker placerar till mitten av 1400-talet. Innergården är det skälvklara och dokumenterade beviset på arkitekturen från den gotiska tiden. De mycket vackra marmortrapporna på gården, brunnen i mitten och stora stödpelare är karakteristiska för den venetianska arkitekturen i början av 1500-talet. Inne i denna lyxvilla till försäljning är taket i galleriet i gotisk stil och är identisk med taket i Palazzo Ducale. På paradvåningen finns ett unikt exempel på ett gotiskt tak i trä, en gotisk-bysantinsk passage med 4 valv på gården och golven är täckta med en speciell pastellteknik. Fastigheten har en utställningsdel för en berömd venetiansk konststiftelse men den exklusiva lyxfastigheten kan användas som privat bostad. Enligt dokumenterade källor var palatset tidigare en bostad för en välkänd aristokratisk familj under 1400-talet då en viktig kompositör av operor och sakral musik som arbetade med Carlo Goldoni vars hem låg nära detta vackra palats.
Tekniska detaljer Region: Veneto
Kommun: Venedig
Zon: Venedig

Typ av bostad: Villa i Venedig- Lyxvillor
Bostadsyta: 600 m2

Stort vardagsrum
Kök
5 sovrum
5 badrum
Studio
Utställningsdel
Privat innergård

Rif: 0456
Pris: Från 2,5M till 5M

lyxfastighet

Hus till försäljning i Venedig
Lyxvillor till försäljning

Kontakt

För att på bästa sätt matcha dina behov så var vänlig fyll i formuläret och specificera vilket språk du vill bli kontaktad på. Lionard kommer att svara dig inom kort

Namn *
Efternamn *
E-post*
Telefon*
Företag
Språk*
Land *
Meddelande *
Privacy *
Jag godkänner vilkoren enligt lagen D.Lg. 196/03.

Tel.: +39 055 0548100

Venedig

Denna prestigefulla lyxfastighet till försäljning finns inte långt från centrum av Venedig. En vacker plats som passar perfekt in i den magiska bakgrunden av staden där denna ligger. Venedig med sin rika historia och många influenser väl representerad med verk av de stora mästarna som Tiziano, Giorgione och Veronese. Om man går från Ponte di Rialto i riktning mot Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari passerar man ett stort torg känt för sina gotiska byggnader, processionen av Carnevale och den kända filmfestivalen. Hjärtat av Venedig är Piazza San Marco som ligger 2 minuter från vår lyxvilla till försäljning. Den berömda Basilikan ligger i mitten av torget dekorerad med guld och mosaiker som berättar historien om Venedig tillsammans med de fantastiska reliefer som föreställer månaderna av året. Ovanför ytterdörren finns de fyra bronshästarna från Konstantinopel (dessa är kopior: orginalen finns i museet San Marco) från det fjärde korståget år 1204. Formen av ett grekiskt kors domineras av fem stora kupoler. Det är den tredje Basilica di San Marco som står på denna plats: de två första förstördes. Palazzo Ducale som påminner om denna eleganta, lyxiga fastigheten till försäljning som ligger bredvid kyrkan förenar dem, ett underbart arbete av Bartolomeo Bon som idag är utgången av Palazzo Ducale, säte för regeringen i Venedig som byggdes på 1500-talet med marmor från Istrien. Här stod ett slott tills det förstördes av lågorna för att tvinga Pietro IV Candiano att komma ut från att gömma sig under ett uppror. Idag är Palazzo Ducale ett museum med verk av de bästa venetianska konstverk: Biblioteca Sansovina. Framför Palazzo Ducale finns klocktornet på San Marco som byggdes 1173 som en ledstjärna för navigering och återställdes av Bartolomeo Bon på 1500-talet. Det kollapsade den 14 juli 1902 och har byggts om. Loggian i röd marmor från Verona är ett verk av Jacopo Sansovino med reliefer som föreställer allegorier av bedrifter av Repubblica del Leone. En annan symbol för staden är Ponte di Rialto: ett verk av Antonio Da Ponte som byggdes 1591. Det var det enda sättet att korsa Canal Grande till fots och i själva verket förblev det enda sättet att göra det fram till 1854 då bron Ponte dell´Accademia byggdes.